Parkeren in Domburg en Zoutelande

Nieuw parkeerbeleidsplan Gemeente Veere

Sinds begin dit jaar is er een nieuw parkeerbeleid in de Gemeente Veere. Vanaf aankomend voorjaar (maart) moet er langs de hele kust betaald worden voor parkeren. Op veel plaatsen was dit al zo, maar nu geldt het voor alle kustplaatsen in de Gemeente Veere.

Parkeren in Domburg en Zoutelande

De meeste accommodaties van Zeayou Zeeland bieden een eigen parkeerplaats tijdens uw verblijf. Deze informatie is te vinden op de eigen websites onder "Faciliteiten" of "Praktische informatie". Maar op uw aankomst- en vertrekdag is het ook handig om te weten waar u kunt parkeren.

SYZ 31 Hotel Bommeljé 11 ps kopie SYZ 16 Naar Zeeland Dorsvloer HR 12

Waarom overal betaald parkeren?

"De dagtoerist betaalt door de parkeerbelasting ook een stukje mee aan de (toeristische) voorzieningen. Dat vinden we eerlijk, zij genieten immers ook van alles wat Veere te bieden heeft. En met betaald parkeren verbeteren we de leefbaarheid in de woonstraten, want er is dan minder overlast van zoekverkeer en parkerende dagtoeristen. Zo ontstaat er ‘lucht’ in de leefomgeving en hebben de inwoners voldoende plek om te parkeren.

Met de extra inkomsten van betaald parkeren houden we de voorzieningen op peil die nodig zijn en kunnen we investeren in een leefbare omgeving. Denk aan de verbetering van (parkeer) infrastructuur, het opspuiten van het strand, de verbetering van duinovergangen en het aanleggen van autoparkeerplaatsen en fietsparkeerplaatsen. Zo houden we Veere aantrekkelijk."
Bron: Gemeente Veere

Zeayou Zeeland