Kaasboerderij Schellach

Een boerderijbeleving

Net buiten Middelburg ligt Kaasboerderij Schellach. Zij staan bekend om de melkveehouderij en het kaasmaken en de helft van hun grond is in gebruik als grasland. Hier kunnen de koeien en het jongvee lekker buiten lopen. Een bezoek aan deze kaasboerderij is zeker de moeite waard!

Kaasmakerij

De kaas van deze kaasboer is in Zeeland zeer bekend. Ze verwerken in de kaasmakerij 6 dagen per week ruim 1800 liter melk tot 200 kg Schellachkaas. Het assortiment is erg uitgebreid. Van jonge tot oude kaas, maar ook heerlijke kruidenkazen met bijvoorbeeld mosterd, fenegriek of brandnetel.

Boerderijwinkel

In de winkel behorend bij de boerderij verkoopt Schellach al deze lekkere kazen. Het is haast onmogelijk om met lege handen naar huis terug te keren. Dat moet u ook zeker niet doen, want met een stuk echte Zeeuwse kaas geniet u thuis nog na van uw vakantie in Zeeland.
Maar naast kaas zijn er in de winkel ook veel Zeeuwse streekproducten te vinden van zuivel tot brood en bakmixen en vlees. Fijn ook is de speciale hoek met groenten, fruit en aardappels.

Opslag 5 Kalfjes knuffelen Koeien in serrestal Zandbak

Een kijkje bij de koeien

Maar voordat u zich tegoed doet aan alle Zeeuwse streekproducten, moet u vooral ook nog even in de stallen kijken. U volgt het speciale voetstappenpad naar de stallen en loop vooral ook even langs de kalfjes om ze te aaien. Leuk om ook met de kinderen te doen! Er is een speciaal bezoekersplatform van waar u een panorama uitzicht heeft over de koeien in de stal.

Leuk ook is om even door de ramen van de kaasmakerij te gluren en bij de melkcarrousel. Hier kunt u vanaf een podium goed zien hoe de koeien worden gemolken (’s avonds rond 18:00 uur).

Nog meer te doen bij Kaasboerderij Schellach

Voor kinderen is een bezoek aan de kaasboerderij erg leuk. Zo leren ze waar de melk en kaas echt vandaan komt! Behalve kalfjes aaien en kaas proeven, is het bij mooi weer ook mogelijk om in het kleine speeltuintje te spelen of in de zandbak.

Ook is het een leuke “stop” tijdens uw fietstocht voor een hapje of drankje.

Een bezoek aan de kaasboerderij tijdens de lockdown

Kaasboerderij Schellach is “gewoon” geopend. De stallen zijn geopend, kalfjes kunnen worden geaaid en een stukje kaas proeven is natuurlijk altijd lekker. Bij een bezoek aan de boerderijwinkel moet u alleen even opletten dat u niet met meer dan zeven personen tegelijk binnen bent.

Kaasboerderij Schellach

Prooijenseweg 26
4332 RD Middelburg
www.schellach.nl
Op dit moment wordt er gebouwd aan een nieuwe winkel met kaasopslag en kinderopvanglocatie. Tijdens uw bezoek kunt u hier enige hinder van ondervinden.

Zeayou Zeeland